Självhushållning

Välkommen att följa min resa mot målet - att leva av orden och jorden. Jag strävar mot självhushållning och självvalt arbete. Jag strävar mot frihet och ansvar, mot medvetenhet och samklang. Måtte var och en finna sitt eget nirvana, eldorado eller utopi. Måtte vi aldrig sluta drömma.

tisdag 7 juni 2016

Dags att beskära dina nässlor :-)

Nu är det dags att se nässlorna i din trädgård för vad de egentligen är: en näringsbomb! Utrusta dig med rejäla handskar och en hink och plocka detta guld innan de frösår sig och blir fler. De späda plantorna går att ta tillvara för att äta: nässelsoppa, pesto eller torkade och nedsmulade i nästa brödbak. De grövre nässlorna fyller du upp en hink med och täcker med vatten så blir det världens bästa näring till dina grönsaker och blommor om ca två veckor när nässlorna har löst upp sig i vattnet och börjat lukta rejält illa. Späd denna vitaminbomb med tio delar vatten och boosta dina plantor.

Jag lovar att du kommer att se på ogräset med andra ögon när det kommer till nytta och du minimerar dessutom att nässlorna förökar sig med frösådd och därmed håller du ditt nässelbestånd i schack :-)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar