Hittade just det perfekta receptet för oss med mycket krikon och squsch:
Björgårdens krikon- och squashmarmelad
0,5 kilo urkärnade och delade krikon eller plommon
0,5 kilo squash, riven eller i bitan beroende på vilken konsistens du vill ha
1 deciliter vatten
11 deciliter socker
Sjud ihop först. Låt sedan koka i 15-20 minuter. Koka så att det
bubblar och rör så lite som möjligt utan att det bränner fast. Ju längre
marmeladen kokar, desto fastare blir den. Om du vill, lägg i valnötter,
mandel eller pinjenötter när det återstår 5 minuter av koktiden. Häll i steriliserade burkar och vänd upp och ner på dem tills de har svalnat
Trädgården dignar här. Fallfrukt från fem äppelträd samlas in, de oskadda sparas till mustning. Krikonträdets tunga grenar lättar allt eftersom vi och grannarna plockar. En hel del har jag gett bort till vänner också. Och nu kommer de goda plommonen. Dock fann jag tendenser till gummiflöde i plommonträdet. Det trädet ska jag sköta om extra väl nu. Det är hög tid att börja klättra runt och glesa ur gårdens sju fruktträd. Jag har att göra. Bäst att stänga ner datorn.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar