Självhushållning

Välkommen att följa min resa mot målet - att leva av orden och jorden. Jag strävar mot självhushållning och självvalt arbete. Jag strävar mot frihet och ansvar, mot medvetenhet och samklang. Måtte var och en finna sitt eget nirvana, eldorado eller utopi. Måtte vi aldrig sluta drömma.

onsdag 20 juli 2011

Gyda med sina getter

Jag bor på Gyda i Gettjärn, är numer diplomerad herdinna och ÄLSKAR getter. Har häng med 22 stycken i fem dagar uppe i ingenmansland, Tandövarden är ett naturreservat på 3500 hektar och fäboden jag bodde på hette Vardsätra. Vi var tre stintor, 21 unggetter och så Bella, mjölkgeten. Jag blev så otroligt förtjust i dessa varelser, kloka, roliga, sociala (de flesta iaf), knäppa, vackra ...


Underbara djur: Värdinnan Bella; fina Grisen (en hund tror hon visst att hon är fast hon låter som en gris); knäpphärliga Rödblära; Åh Caprin, Vit Caprin med din pussmun; Klinga, klokheten; Punkarn som en tonåring; Vardsätras Ros, toggenburgervacker; de lite mer anonyma men vackra Skala, Lakrits, Bläsen. Så många fina tjejer. Åh jag vill tillbaka!

1 kommentar: