Självhushållning

Välkommen att följa min resa mot målet - att leva av orden och jorden. Jag strävar mot självhushållning och självvalt arbete. Jag strävar mot frihet och ansvar, mot medvetenhet och samklang. Måtte var och en finna sitt eget nirvana, eldorado eller utopi. Måtte vi aldrig sluta drömma.

torsdag 21 april 2011

Trädgårdsplanering

Skärtorsdag och halvdag. Nästan hela klassen åker hem till sina gamla liv ett par dagar. Jag ska försöka landa här i allt nytt och fixa till lite odlingsyta vid Gydakollektivet. Förmiddagen susade undan på ett kick och vi hann inte mer än att mäta upp och göra en ritning på skolans odlingsyta, 800 kvadratmeter och prata lite om trädgårdsplaneringen som vi ska genomför gruppvis nästa vecka utan lärare. Det gäller att räkna ut hur många meter varje gröda ska ha med hjälp av antalet frön/plantor x plantavstånd och sedan klura på hur många rader man behöver och räkna in radavståndet. Fast mest fikade vi idag, flera i klassen hade bakat - så himla gott!!

På eftermiddagen idag så provianterade vi i Sunne och upptäckte otrevliga sidor av orten. Det var otroligt mycket bilar i centrum och raggarbilar med dålig musik, skräniga fiskmåsar och högljudda alkisar. Sunne måste skärpa sig kom vi fram till.



Kvällens projekt var att färdigställa landet jag grävt i denna vecka. 150 x 85 cm som jag inte riktigt har bestämt vad det ska innehålla förutom vitlök och purjo (som idag har haft sin första tillvänjningstimme utomhus). Jag har snickrat en sarg och fyllt på med jord och luckrat. Potatisarna ligger på groddning och det är dags att börjar funderar på var potatislandet ska vara men nu tar jag helg!

.

1 kommentar: