Självhushållning

Välkommen att följa min resa mot målet - att leva av orden och jorden. Jag strävar mot självhushållning och självvalt arbete. Jag strävar mot frihet och ansvar, mot medvetenhet och samklang. Måtte var och en finna sitt eget nirvana, eldorado eller utopi. Måtte vi aldrig sluta drömma.

lördag 10 september 2011

Äpplets dag & Vallning

Det är lördag. Mycket har hänt sedan jag skrev sist. Vi har varit på kretsloppshusturné. Klassen har åkt runt i dagarna tre och kikat på ekokollektivet Kampetorp, konstnärskollektivet Skärkäll, kursgården Hällungen med naturnära skogsbruk, timmerstuga inuti växthus i Sikhall. All mat vi hade med oss var skördad och lagad från vår egen odling, till och med vinet var egengjort och vi har sett många fina platser och mött många fina människor. Jag har suttit i halmbalsbreda fönstersmygar och fascinerats av den fantastiska kombinationen halm- och lerhus.

Idag var det äpplets dag på Mårbacka och jag har druckit äppelmust och tittat på massor av äppelsorter. Jag vill i framtiden ha Värmlands landskapsäpple Stenbock i min trädgård. En bra grej med äppeldagen var att man kunde pressa sina egna äpplen till must där för en billig penning. En äppelmustpress borde man verkligen ha själv, undrar just vad de kan tänkas kosta att köpa in.

Efter äppeldagen blev det vallning då Elisabeth skulle flytta sina får ett par kilometer. Här hunden Isa in action:


Imorgon åker jag för att titta på SM i nötvallning i Väse tillsammans med Elisabeth och hennes ettåriga aussie Kajsa, och jag har köpt min första vallningsbok. Det går åt rätt håll.

1 kommentar:

  1. Låter som du haft fullt upp, om än med en massa intressanta och roliga göromål :-D

    Kramar <3<3<3

    SvaraRadera