Självhushållning

Välkommen att följa min resa mot målet - att leva av orden och jorden. Jag strävar mot självhushållning och självvalt arbete. Jag strävar mot frihet och ansvar, mot medvetenhet och samklang. Måtte var och en finna sitt eget nirvana, eldorado eller utopi. Måtte vi aldrig sluta drömma.

tisdag 28 juni 2011

Lever min dröm

Gaaa, jag hinner inte. Kom just hem från en skoldag som började nio. Det där med 8 timmars sömn har blivit en bristvara. Bråda dagar så här innan sommaruppehållet. Vi har färdigställt vår odlade yta. Bara lite grödor kvar som ska täckas men de är lite för små ännu. Det växer så det knakar i växthuset och jag kommer att dokumentera och lägga in bilder när jag är tillbaka från min utflykt som börjar på fredag. Då går tåget mot Flen och min älskade bror. Direkt därifrån åker jag upp till dalarna för att vara på fäbod i en dryg vecka. Fyra kilometers brant promenad och där uppe bland björn och varg ska jag tillsammans med två andra fäbostintor passa 22 getter, mjölka och valla. Mer om det sen.

Vi har haft ett härligt schema de sista veckorna med besök hos Elisabeth med fåren, ankorna, hönsen och hundarna, och vi har haft en heldag med Stig på getfarmen (handmjölka, klippa klövar och valla sisådär en 200 getter). Just nu har vi Äppel-Stig i dagarna två som lär oss om vilda ätbara växter till mat och medicin och imorgon bär det av ut i skogen. Vi har gjort egen målarfärg med Ninni (röd slamfärg, limfärg och äggoljetempera) och gud vete allt som vi har fått prova på. Våra egna höns går numera ute i det fria när ni är i närheten och de har blivit trevligt sociala och kommer när man visslar och följer efter en, och de lägger ca 5 ägg om dagen.

Till allt detta genomtrevliga så har vi haft storfest vid midsommar, hippiefest med resning av majstång i form av ett peacemärke. Bildbevis kommer så småningom.

Nä, jag hinner inte lägga mig före midnatt i dag heller, dags att tvångsnatta sig själv. Internet får jag hållas med när jag är gammal, eller har tråkigt, eller nåt annat som inte finns i mitt liv just nu. Puss världen!

1 kommentar: