Självhushållning

Välkommen att följa min resa mot målet - att leva av orden och jorden. Jag strävar mot självhushållning och självvalt arbete. Jag strävar mot frihet och ansvar, mot medvetenhet och samklang. Måtte var och en finna sitt eget nirvana, eldorado eller utopi. Måtte vi aldrig sluta drömma.

lördag 16 april 2011

Hästapållar



Ett riktigt gårdstun, två katter som gärna går förbi och stryker sig mot benen, två får och en Lillan, som lammet heter såklart, tio hönor och tuppen Börje. Och så Atlas och Otilia. Vår skogsbrukslärare tog semester och överlät ansvaret på gården till oss.

I varje hem finns detaljer som säger något om husfolket. Denna säregna detalj upptäckte vi när vi skulle hämta ner hö från skullen:


Och jag lovar, den öppnade munnen helt plötsligt. Och när jag försökte knäppa flera kort så lade kameran av. När jag sedan fick fart på den så saknades två bilder (förmodligen de där dockhuvudet skrattade rått). Efter spöklig afton som avslutades med vedugnsbakad kladdkaka och glass till Miyazaki fick vi en strålande lördag med fina samtal i solen, pyssel med ardenner och nordsvensk och så en ridtur förstås:



Saliga åkte vi därifrån till en fika med äppelkaka i Krokodilbäcken. Jäklars så gott man kan ha det!

.

1 kommentar: