Självhushållning

Välkommen att följa min resa mot målet - att leva av orden och jorden. Jag strävar mot självhushållning och självvalt arbete. Jag strävar mot frihet och ansvar, mot medvetenhet och samklang. Måtte var och en finna sitt eget nirvana, eldorado eller utopi. Måtte vi aldrig sluta drömma.

tisdag 26 april 2011

Bondjävel!

Olyckliga kossa!!


På väg ner till vattnet hade kon fastnat i staketet och brutit benet, förmodligen i fjol somras. Räknar man inte in sina kor varje dag? Hör man dem inte råma av smärta? Så fruktansvärt!



Visst kan olyckor hända, men man har ett ansvar som djurägare att se till att ens djur inte lider. Det ska inte finnas trådar som man kan trassla in sig i, speciellt inte i stenig oländig terräng vid vattnet. Kor tar sig gärna ner till vattnet. Fy fan alltså, jävla typer bönder kan vara. Och så bara låta den ligga, som att man inte ens har märkt att den är borta. Inga beteshagar är så stora att man inte kan leta igenom dem.

.

1 kommentar:

  1. Ja, den här jävla bonden var ute i flera dygn tillsammans med halva byn och sökte en kviga en gång. Vi fann henne tillslut, levande.

    SvaraRadera